Kacsasült párolt káposztával

Hozzávalók:

• 1 db pecsenye kacsa /2-3kg/

• só

• őrölt fekete bors

• 1 dl húsleves vagy alap lé

A párolt káposztához:

• ½ kg lila káposzta

• ½ kg fejes káposzta

• 2-3 evőkanál kristálycukor

• só

• 1 evőkanál ecet /20%/

• őrölt kömény

• őrölt bors

• étolaj

Elkészítése:

A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül belül megsózzuk, borsozzuk.

A kacsát tepsibe tesszük, alá öntjük a húslevest. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe tesszük másfél-két órára.

Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Amíg a kacsa sül elkészítjük a párolt káposztát. A káposztát lesózzuk, hagyjuk állni 10-15 percet, majd kinyomkodjuk. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »