Sajttal, paprikás szalámival és medvehagymával töltött karajszeletek

  • Hozzávalók:

• 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül

• 20 dkg paprikás szalámi

• 4 szelet trappista sajt

• 8 szelet bacon

• 1 csokor medvehagyma

• só

Elkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.

A paprikás szalámit vékony szeletekre vágjuk. A kiterített karajszeletekre teszünk 4-5 levél medvehagymát, szalámi szeleteket /nekem 8 fért rá/ és egy szelet sajtot. A hússzeleteket felgöngyöljük, 2-2 szelet baconba tekerjük, és szorosan alufóliába csavarjuk.

A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Mikor átsült, a fóliát levéve a bacont pár perc alatt a sütőben megpiríthatjuk rajta, így szép piros és ropogós lesz.

Tetszés szerinti körettel tálalható (sült burgonya, burgonyapüré, rizs, saláták…). Most gombás rizst készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »