Arancini olasz rizsgolyók

  Hozzávalók:

• 20 dkg rizs

• 1 db tojás

• 2 szál bazsalikom

• só

• őrölt fehér bors

• 10dkg parmezán sajt

• zsemlemorzsa

• 20 dkg mozzarella sajt

• étolaj a sütéshez

Elkészítése:

Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük. A parmezánt lereszeljük. A bazsalikomot apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott bazsalikomot, tojást. Ízesítjük borssal, sóval.. A rizsből diónyi golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk. Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »