Rigó Jancsi

Hozzávalók:

A tésztához:

2×4 db tojás

2×3 evőkanál finomliszt

2×1 evőkanál kakaópor

2×4 evőkanál cukor

2x ½ csomag sütőpor

2x 1 evőkanál olaj

A krémhez:

8 dl hulala vagy más növényi tejszín

2 tábla étcsokoládé /20 dkg/

2 dkg zselatin

A tetejére:

1 tábla tortabevonó

2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az összetevőkből két vékony piskótalapot sütöttem /24x30cm-tepsi/ hagytam kihűlni.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. A zselatint kevés vízben feloldottam és langyosra melegítettem.

A tejszínt kemény habbá vertem és lassan belekevertem az olvasztott /de nem forró/ csokit és a feloldott zselatint.

A krémet rákentem az egyik piskótalapra, ráhelyeztem a másik lapot. A tortabevonót felolvasztottam, elkevertem az olajjal és bevontam vele a felső piskótalapot. Az egészet hűtőbe tettem és csak másnap szeleteltem fel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »