Bőrös malacsült

  Hozzávalók:

• 1,5 kg bőrös malaccomb vagy lapocka

• 1 fej fokhagyma

• 2 fej vöröshagyma

• 1 ek. kanál só

• 1 mk. őrölt bors

• 1 mk. egész kömény

• 1 mk. chili pehely vagy 1 db chili paprika

• 2-3 evőkanál sertés vagy libazsír

Elkészítés:

A malac bőrét alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A húson a bőrt négyzethálósan bevagdossuk.

A fűszerekből egy-egy mokkás kanállal veszünk, és összekeverjük. A húst alaposan befűszerezzük, sózzuk.

Hűtőben egy órát állni hagyjuk.

A két kanál zsírt és a húst tepsibe tesszük, mellé rakjuk a négybe vágott vöröshagymákat, fokhagymát, 1-1,5 dl vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva, 160 fokon, egy órát pároljuk.

Ezután levesszük a fóliát, és zsírjával locsolgatva szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »