Rakott karajszeletek, sajtos rizsgolyókkal

Hozzávalók:

Elkészítése:

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát megkenjük mustárral és kevés vajon elősütjük.

A kápia paprikát, csípős paprikát, lila hagymát, gombát szeleteke vágjuk.

A hússzeleteket tepsibe vagy jénaiba tesszük. Minden szelet karajra teszünk a szeletelt paprikákból, hagymából, gombából és a szalámiból 3-4 szeletet.

Az egészet betakarjuk a sajtszelettel és sütőben vagy szendvics sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.

Köretnek sajtos rizsgolyót készítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A körethez a recept:

Arancini sajtos rizsgolyók

Hozzávalók:

Elkészítése:

Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük.

A parmezánt lereszeljük. Az újhagymát, petrezselymet, vöröshagymát apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk.

A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott újhagymát, chilit, petrezselymet, tojást. Ízesítjük borssal, sóval.

A rizsből nagyobb golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk.

Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »