Gulyásleves

  Hozzávalók:

80 dkg marha lábszár

3 szál sárgarépa

3 szál fehérrépa

1 zeller gumó

2 szál zeller zöld

2-3 szem burgonya



2 fej vöröshagyma

2 db paprika /az egyik hegyes erős is lehet/

2 db paradicsom

5-6 gerezd fokhagyma

1 tk.őrölt kömény

1 ek. pirospaprika

1 ek. sertészsír

A leves betéthez:

1 tojás

4-5 ek.finomliszt

csipet só

Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk.

Elkészítés: Egy fazékban a felolvasztott zsírban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a köményt, 1-2 percig pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Pár perc párolás után rátesszük a húst, sózzuk és hagyjuk zsírjára pirulni. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, és lassan pároljuk. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket és a burgonyát, majd felöntjük a kívánt mennyiségre, és készre főzzük. Csipetkét vagy kis galuskákat főzünk bele a végén.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »