Bakonyi csirkemell

  Hozzávalók:

• 4 fél csirkemell csont nélkül

• 15 dkg húsos füstölt szalonna

• 50 dkg gomba

• 2 dl tejföl

• 2 kanál finom liszt + 3-4 kanál a lisztezéshez

• 2 tk pirospaprika

• 2 teáskanál grillfűszer

• 1 mk őrölt bors

• só

• 1 fej vöröshagyma

  A csirkemelleket méretüktől függően 2-3 szeletbe vágjuk, sózzuk, megszórjuk grill fűszerrel,

   lisztbe forgatjuk,

    és egy kevés olajon megsütjük.

  A szalonnát ki kockákra a vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk.

  A szalonnát kipirítjuk,

  megdinszteljük rajta a hagymát.

  Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk pirospaprikát szórunk rá és 10-15 percet pároljuk, ha szükséges kevés vizet öntünk alá,

  a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk.

  Beletesszük a hússzeleteket és egyet forralunk rajta.

  Köretnek galuskát, rizst vagy főtt tésztát adhatunk.

 

  Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »