Málnás sajttorta

 Hozzávalók:

A torta alapja:

25 dkg darált keksz

20 dkg margarin

A krém:

50 dkg mascarpone

4 dl főzőtejszín

3 dl tejföl /20%/

25 dkg málna

15 dkg cukor

5 dkg zselatin por

A tetejére:

15 dkg málna

cukor, ízlés szerint

2 dkg zselatin por

Elkészítése:

A málnát kevés vízben felfőzzük, szűrőn áttörjük. A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /26cm/ aljára nyomkodjuk

Egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, cukrot, tejfölt, málna velőt és a kevés vízben feloldott zselatint.

Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A málnát 2dl vízben a cukorral felfőzzük, szűrőn áttörjük, majd hozzákeverjük a kevés vízben feloldott zselatint és hagyjuk kihűlni /megdermedni, majd felkockázzuk/ A tortánkat kivesszük, a tetejére szórjuk a málnazselét és visszatesszük a hűtőbe.

Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tovább a blogra »